Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Utilizator Iasi

Pages: [1] 2 3 4 ... 32
1
Quote
Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi în parteneriat cu Radio România Iaşi au bucuria de a vă face cunoscut Recitalul instrumental sub genericul Studioul Tânărului Interpret, susţinut de elevi ai Liceului de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani şi ai Colegiului de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava, laureaţi la Olimpiada Naţională de Muzică 2014, miercuri, 7 mai, ora 19, în Sala STUDIO DE MUZICĂ DE CAMERĂ (Str. Costache Negruzzi 7-9, fostă Horia), în cadrul Stagiunii muzicale 2013-2014.

Prezintă: Daniela Vlad, Redactor Radio Iaşi
Coordonator: Conf.univ.dr. Elena Ovănescu

Intrarea este liberă! 2014.05.07.Studioul tanarului interpret

https://farm3.staticflickr.com/2896/14136517543_91a6f9c5ef_c.jpg

sursa: http://infoarteiasi.blogspot.ro/2014/05/miercuri-7-mai-recital-instrumental.html

2
Evenimente / Expozitie Pictura Japoneza
« on: May 29, 2012, 06:52:21 PM »
Grand Hotel Traian

Japonia este o tara a renasterii. In ciuda fortei dezlantuite a naturii, cu care adesea se confrunta, inima Tarii Soarelui Rasare renaste de fiecare data din propria cenusa.
Arta si traditiile nipone reflecta tocmai acest lucru: desi lumea in care traim este efemera , totodata ea gazduieste vesnica armonie primordiala, ce poate fi descoperita oricand, prin cautare launtrica.
Va invitam sa faceti un prim pas spre gasirea armoniei interioare, vizitand expozitia de arta si traditie japoneza prezenta in Galeria de Arta Grand Hotel Traian.
25 mai -4 iunie Expozitie Pictura Japoneza (sumie) - coordonator Emiko Higashi
25 mai - 2 iulie expozitie de obiecte traditionale japoneze

3
Evenimente / Festivalul multicolor 2012 editia a IV-a
« on: May 29, 2012, 06:46:34 PM »
   

DESPRE
>multicolor este un festival de muzica si film in aer liber organizat de Initiativa Erasmus Iasi, cu scopul de a promova 7 Culturi intalnite atat in mediul academic iesean, in amfiteatrele celei mai vechi universitati din tara, cat si in mediul extra-academic. Un exemplu de interculturalitate, >multicolor doreste sa promoveze cele 7 culturi si, in special, muzica si filmul acestora prin activitati adresate tuturor oamenilor pasionati de expeditii culturale.

CAND?
28 mai - 3 iunie 2012

UNDE?
Toate activitatile se vor desfasura in aer liber, tocmai pentru a facilita accesul la aceste culturi unui numar cat mai mare de persoane. Fiecare zi de eveniment va fi dedicata uneia dintre cele 7 tari. Astfel, in timpul zilei, muzica specifica respectivei tari va fi difuzata atat pe Strada Lapusneanu, cat si in Parcul Copou, iar seara, in parc pe esplanada Casei de Cultura ”Mihai Ursachi” incepand cu ora 21, va fi proiectat un film apartinand acelei culturi, actiunea luand forma unui cinematograf in aer liber.
http://www.festivalulmulticolor.ro/

4
Stiri / Ziua fara masini 2011! Vezi strazile inchise din Iasi!
« on: September 24, 2011, 12:29:24 AM »
Quote
Maine, cu ocazia "Zilei fara masini", in municipiul Iasi vor fi inchise o serie de strazi. Astfel, maine, intre orele 08.00 - 16.00, va fi inchis perimetrul delimitat de strazile Anastasie Panu, Elena Doamna, bulevardul Independentei, Gavril Muzicescu, Arsu si bulevardul Stefan cel Mare.

sursa si restul de text: http://www.bzi.ro/ziua-fara-masini-vezi-strazile-inchise-din-iasi-242010

5
Academic / Gimnaziu frecventa redusa in Iasi
« on: September 23, 2011, 09:37:18 PM »
Pentru cei care dintr-un motiv sau altul nu au reusit sa termine 8 clase la timp, acestia se pot inscrie ori la un program tip a 2-a sansa (care din spusele celor de la inspectorat se desfasoara la Economic 2) sau la cursurile gimnaziale cu frecventa redusa care se organizeaza la scoala nr. 39 "GEORGE CALINESCU" IASI iar inscrierile se desfasoara in perioada 01-30 septembrie 2011.
Pentru inscrieri trebuie:
- Carte de identitate
- foaie matricola de la ultima scoala frecventata
- fisa de vaccinari/adeverinta de la medic
- cerere, care probabil se ia de acolo.

6
Evenimente / Noaptea albă a Turnului Golia @ Iasi - 23.09.2011
« on: September 23, 2011, 12:18:06 AM »
Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași invită ieșenii să viziteze obiectivele turistice din incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea GOLIA, vineri, 23 septembrie 2011, în intervalul orar 17.00-24.00. Vizita include Turnul Goliei, Biserica “Înălțarea Domnului”, și Casa diaconului Ion Creangă.

 

Programul de desfășurare al evenimentului “NOAPTEA ALBĂ A TURNULUI GOLIA”:
Observarea bolții cerești cu ajutorul unui telescop poziționat pe terasa Turnului Golia;
Realizarea de fotografii la minut de către un fotograf profesionist;
Vizitarea Casei diaconului Ion Creangă și a Bisericii „Înălțarea Domnului” din incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia.

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași continuă seria evenimentelor dedicate promovării obiectivelor turistice din județul Iași prin această manifestare fiind implicată anterior în proiecte precum „Iașii în epoca Unirii de la 1859”, deschiderea spre vizitare a Casei diaconului Ion Creangă din incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia, „Noaptea muzeelor – ediția 2011” sau Târgul ONG-urilor ieșene „ONG Fest”.http://www.iasi-info.ro/index.php?state=23&id=18

7
Evenimente / Festivalul Filmului European @ Iasi - 19-22.05.2011
« on: May 17, 2011, 08:26:35 PM »
Quote
Cu drag. De 15 ani

Filmele se vând cu ziarele. Sau, mai corect, ziarele se mai vând doar cu filme. Au câte un DVD ataşat care le menţine tirajul. Filmul încă vinde, chiar şi în sala de cinema. Vorbim până la plictiseală de criza cinematografului, dar stăm toată ziua cu nasul în televizor. Suntem la curent cu tot ce apare şi vrem să vedem primii. Dar să fie mai ales de la Hollywood, cu vedete. Ca europeni ce am devenit, suntem şi noi fascinaţi de filmele altora, care ştiu mai bine să le promoveze.

Şi totuşi, de 15 ediţii, FFE vinde film european. Mai întâi în Bucureşti, apoi şi în ţară, la Iaşi, Timişoara, Braşov, Târgu-Mureş. Nu prea mai avem cinematografe, dar avem în continuare filme europene pentru care uneori trebuie să inventăm săli de proiecţie. Avem filme care spun poveşti în care binele nu învinge întotdeauna răul, iar protagoniştii nu salvează lumea de la nici un dezastru. Filme care spun, de fapt, povestea fiecăruia dintre noi, aşa cum se întâmplă ea în viaţa reală. Viaţa asta cu crize financiare, cu greve, cu spitale în care nu-ţi doreşti să ajungi, dar şi cu poveşti simple de iubire, cu glume sănătoase, de care râzi oricând îţi aduci aminte, cu oameni care se pot bucura de lucrurile cele mai banale din existenţa lor.

E loc pentru toţi la filmele noastre şi există producţii pentru orice gust, aşa cum există şi public pentru orice gen de film. Avem, în fiecare an, în luna mai, un public care caută filmele europene, filme de tot felul. E unul dintre rarele prilejuri pentru a le găsi, aici, în România. De 15 ani vă spunem asta, şi o facem cu drag, în continuare.

Ambasadorul onorific al ediţiei din acest an şi realizatorul spotului de prezentare este regizorul Radu Muntean.


Festivalul Filmului European este organizat cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene la Bucureşti. Parteneri: Reprezentanţa Comisiei Europene în România Uniunea Cineaştilor, Arhiva Naţională de Film, Clorofilm, Independenţa Film, Centrul Cultural Reduta Braşov, România Film, Primăria Municipiului Târgu-Mureş şi Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iaşi.

informatii luate de aici: http://festivalulfilmuluieuropean.ro/?id2=20110000IAŞI
Casa de Cultură a Municipiului Iaşi “Mihai Ursachi” (19-22 mai)
Adresa: Bd. Carol I, Parcul Copou
Tel: 0332-110.954, 0232-267.547
Proiecţiile sunt în sală (120 de locuri) şi în aer liber (100 de locuri)
- accesul publicului este gratuit

Calendarul proiectiilor se gaseste aici: http://festivalulfilmuluieuropean.ro/?id2=20110002#Aexpand5

8
Petreceri / Lowjam - Calling All MC's @ Club Brain - 12.06.2010
« on: June 08, 2010, 10:33:45 AM »
Lowjam - Calling All MC's
Sâmbătă, 12 iunie 2010, la Club Brain

9
Petreceri / Rosario Internullo @ Club XS - 12.06.2010
« on: June 06, 2010, 10:55:51 PM »
Rosario Internullo
Sâmbătă, 12 iunie 2010, în Club XS (Str. Sf. Lazar nr.27)

10
Petreceri / Sisu, Bibanu & Dj Mak @ Club Skye - 10.06.2010
« on: June 06, 2010, 07:35:28 PM »
Sisu, Bibanu & Dj Mak

Joi, 10 iunie 2010, în Club Skye, ora 23:00, turneul VACANŢĂ ÎN MEXIC ajunge în Iaşi. Şişu din trupa LA FAMILIA împreună cu Bibanu mixXL şi Dj Maka.
 ATENŢIE: ACCESUL MINORILOR SUB 16 ANI ESTE INTERZIS DEOARECE ACEST SHOW POATE AFECTA BUNA DEZVOLTARE COMPORTAMENTALĂ A INDIVIDULUI.

11
Targul Cariere in Alb
In perioada 6 – 7 iunie 2010, Cariere in Alb te invita la cea de a doua editie a celui mai mare eveniment din domeniul carierelor medicale si industriei farmaceutice din Romania.

Evenimentul pune la dispozitie seminarii de consiliere, workshop-uri si traininguri, oferindu-ti informatii despre oportunitatile variate pe care le ai, atat in tara, cat si in strainatate. Poti afla mai multe detalii despre domeniul in care vrei sa profesezi, depre sansele de dezvoltare personala si mai ales, vei afla cum poti eficientiza procesul de perfectionare in domeniul ales.

Recunoastem, salariul este foarte important. Suntem constienti ca marile orase nu ofera medicilor rezidenti foarte multe oportunitati, de aceea, Cariere in Alb doreste sa iti ofere posibilitatea de a intra in contact cu profesionisti din domeniul medical care te intereseaza. Numeroasele oferte au o paleta larga, cuprinzand deopotriva profesionisti din Romania, Germania, Anglia, Franta, Suedia, Norvegia. Te ajuta astfel nu doar sa cunosti mai bine oferta de joburi medicale si pachetele salariale, ci iti aduce angajatorii mai aproape ajutandu-te sa te faci cunoscut.

Evenimentul Cariere in Alb se afla deja la cea de-a doua editie si va avea loc in acest an in patru centre medicale importante din Romania: Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti si Iasi. Targul Cariere in Alb reprezinta o manifestare unica de acest gen in Romania si vine sa intampine atat necesitatile tinerilor care parasesc bancile scolii si ale profesionistilor din domeniul sanitar cat si nevoile viitorilor angajatori ai acestora.

Cariere in Alb ofera atat angajatorilor cat si angajatilor din domeniul sanitar oportunitatea de a se intalni pe parcursul a doua zile si de a incepe o viitoare relatie profesionala benefica ambelor parti.

De ce sa participi la Cariere in Alb?
Esti student la o specialitate din domeniul sanitar
Esti deja un profesionist in domeniu sanitar
Doresti sa iti continui cariera medicala inceputa
Doresti sa te informezi in legatura cu ofertele de angajare aflate pe piata in acest moment
Doresti sa interactionezi cu reprezentantii potentialilor angajatori
Doresti mai multe informatii despre sistemul sanitar din Romania
Doresti sa participi la training-uri, seminarii si workshop-uri sustinute de expozanti

Participarea la oricare eveniment Cariere in Alb este gratuita. Ba mai mult, pe langa cantitatea impresionanta de informatie si oportunitatile de angajare oferite, Cariere in Alb te inscrie automat intr-o tombola cu premii surpriza. Tot ce trebuie sa faci e sa completezi formularul de inscriere si/sau sa vii la targ!

12
Concerte / Folkustic 5 @ Casa de Cultura a Studentilor - 05.06.2010
« on: June 05, 2010, 12:56:31 AM »
Sunteti asteptati cu drag sambata, 5 iuni Casa de Cultura a Studentilore 2010, la Casa de Cultura a Studentilor, in sala Gaudeamus, de la orele 19.00, la un spectacol cu oameni, pentru oameni: Folkustic.

Aceasta editie propune publicului iesean 3 invitati speciali: Catalin Ungureanu (Iasi), Ovidiu Scridon(Bucuresti) si Iulia Gusatu(Galati). Iar din partea casei, Nu Acum si Paul Arva.
Catalin Ungureanu

Este fara indoiala un artist care a adus un suflu de prospetime folkului romanesc, inca din anii ’90. Canta la chitara acustica, chitara clasica, chitara bass, banjo, mandolina,, bouzuki si muzicuta.

A obtinut numeroase recunoasteri in perioada 1988-1996(este dublu laureat al Festivalului Om Bun).
A cantat in Duet(alaturi de Silviu Rosca), Solaris, La Fix(alaturi de Jul Baldovin), si Prefix 032(alaturi de Edi Brinca si Liviu Nechita)- grup care-si inceteaza activitatea in anul 2000.

13
Evenimente / Lecturi Urbane – Iasi @ Piata Unirii - 05.06.2010
« on: June 05, 2010, 12:52:37 AM »
Proiectul „Lecturi Urbane Iasi” este unul de importanta majora, ce vine in completarea campaniei „Lecturi Urbane Bucuresti” desfasurata pentru prima data in 2009 si se alatura celorlalte orase sustinatoare ale mesajului „pro lectura”. Proiectul este unul de implicare civica si are scopul de a promova lectura atat in locurile publice, cat si in mijloacele de transport in comun.

Voluntarii ieseni vor da „start cronometru”, in jurul orei 13.30, circuland cu mijloacele de transport in comun pe doua trasee concomitente, unde vor citi si initia conversatii cu calatorii in vederea incurajarii lecturii si promovarii sale neconventionale in spatiile publice.

Cativa dintre voluntari vor pleca din statia „Agronomie” cu tramvaiul 1, iar ceilalti din statia „Tudor” cu autobuzul 43B/.  Toti se vor intalni in Fundatie si se vor indrepta spre Piata Unirii, unde vor transforma spatiul intr-o sala de lectura in aer liber. Timp de doua ore, intre 14.00 – 16.00, voluntarii „Lecturi Urbane – Iasi” vor darui carti si semne de carte trecatorilor care li se vor alatura la citit. „Scopul nostru este de a-i incuraja pe cei din jurul nostru sa iasa din casa si sa citeasca in spatiile publice pentru a se bucura de lectura intr-un mod relaxant si placut. Consideram necesara o astfel de actiune pentru a antrena cat mai multa lume la lectura, intr-un oras cultural precum e Iasul”, echipa „Lecturi Urbane, Iasi”.

Principiul evenimentului este simplu: „Primeste! Citeste! Daruieste!”. Obiectivul principal al proiectului: incurajarea lecturii in spatiile publice si crearea unui nou model de a contribui la binele comunitatii.

14
Petreceri / Dj LaOra @ Club Skye - 05.06.2010
« on: June 05, 2010, 12:49:00 AM »
Dj LaOra
Sâmbătă, 5 iunie 2010, în Club Skye va mixa Dj LaOra

15
Evenimente / Proiecţie film: Padurea Katyn @ UAIC - 03.06.2010
« on: June 03, 2010, 12:04:37 AM »
Pădurea Katyn
Acţiunea filmului are loc în 1940, în satul Katyn, la 20 de kilometri de oraşul Smolensk, din Rusia. Din ordinul lui Stalin, serviciile secrete sovietice au ucis peste 20.000 de oameni, majoritatea ofiţeri capturaţi în timpul razboiului polonez de apărare din 1939, dar şi numeroşi civili. Pentru ca sistemul polonez de recrutare cerea tuturor absolvenţilor unei universităţi să devină ofiţeri în rezervă, sovieticii au reuşit astfel să distrugă o mare parte a intelectualităţii poloneze. Printre victimele masacrului s-a numărat şi tatăl regizorului Andrzej Wajda.

Pages: [1] 2 3 4 ... 32