Author Topic: Creşte nuărul aurolacilor  (Read 1482 times)

Offline Utilizator Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 480
  • Popularitate: 0
    • View Profile
Creşte nuărul aurolacilor
« on: May 24, 2010, 11:10:55 AM »
Quote
Iaşul aurolacilor


Oamenii străzii au invadat Iaşul de când vremea s-a încălzit. Fie că-i zi, fie că-i noapte, chiar şi în zona centrală îi poţi vedea la tot pasul, iar ieşenii nu se bucură deloc de o asemenea privelişte

„Locuiesc în zonă, iar prezenţa lor nu mă bucură. Am un copil şi nu vreau să păţească cava! Ar trebui ca autorităţile să-şi facă treaba”, ni s-a plâns Alexandra Marcu, care locuieşte într-un bloc din Piaţa Unirii.

Nimic nu pare să-i deranjeze pe boschetari. Oamenii străzii se simt în largul lor în zonele centrale ale Iaşului, asta poate şi pentru că nimeni nu-i întreabă „de sănătate”. Pe lângă imaginea dezolantă pe care o crează, ei prezintă şi adevărate pericole pentru cetăţeni, pentru că atunci când rămân în pană de aurolac, recurg la tot felul de infracţiuni pentru a-l procura.

Autorităţile anunţă mereu diferite acţiuni şi cifre, ale căror efect însă nu se vede. „Pe toţi cei pe care-i găsim şi sunt din Iaşi îi ducem la centrele Direcţiei de Asistenţă Comunitară. Dar ei nu stau mult acolo: fug pentru a se reîntoarce în stradă. Pe cei din alte judeţe îi trimitem la domiciliu. Dacă-s scandalagii, îi sancţionăm contravenţional”, ne-a spus dl Alexandru Hordilă, directorul Poliţiei Comunitare.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Comunitară anunţă şi ei că încearcă să stârpească fenomenul. „Avem trei centre unde-i ducem, asta dacă ancheta socială nu indică faptul că sunt condiţii la domiciliul lor. Un centru este la căminul M2, unul pe bulevardul C.A. Rosetti şi al treilea la Liceul Dimitrie Mangeron. Aici ei beneficiază de psiholog, medic şi asistent social. Au toate condiţiile, însă ori de câte ori îi ducem acolo, ei fug şi se reîntorc pe străzi. Noi nu-i putem ţine cu forţa, pentru că în aceste centre nu este închisoare”, ne-a spus Ionel Calapod, directorul DAC.
Cele trei centre ale DAC totalizează 160 de locuri „rezervate” oamenilor străzii
Deşi „vânaţi” inclusiv prin camerele de supraveghere video, boschetarii infractori le râd în nas oamenilor legii