Author Topic: Activitatea Clubului Fotografilor din Iasi, suspendata temporar  (Read 1698 times)

Offline Alexx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 707
  • Popularitate: 0
    • View Profile
Activitatea Clubului Fotografilor din Iasi, suspendata temporar
« on: January 04, 2011, 07:50:55 AM »
Quote
Conflict in lumea culturala din Iasi
Autor: Loredana OPREA

Activitatea Clubului Fotografilor din cadrul Casei de Cultura "M. Ursachi" din Copou a fost suspendata din decizia
lui Nichita Danilov, seful institutiei. Coordonatorul clubului, Dan Mititelu, este de parere ca decizia vine in urma unui memoriu pe care l-a trimis conducerii Casei de Cultura. In document
se cereau explicatii cum sint cheltuite fondurile institutiei u Danilov: "Doar umatorul lucru il puteti preciza in articol: cum ar fi ca un angajat de la dvs. sa publice pe blogul Ziarului de Iasi atacuri la adresa ziarului si a redactorului-sef?".

Activitatea Clubului Fotografilor, care functioneaza de doi ani in cadrul Casei de Cultura "M. Ursachi" din Parcul Copou, a fost suspendata temporar. Decizia a fost luata la sfirsitul lunii decembrie de catre directorul institutiei, scriitorul Nichita Danilov. El sustine ca a dat aceasta dispozitie ca urmare a unor abateri de conduita ale referentului de specialitate Dan Mititelu, coordonatorul Clubului Fotografilor.

De cealalta parte, din spusele lui Dan Mititelu, la mijloc ar fi un memoriu pe care acesta l-a trimis conducerii Casei de Cultura "M. Ursachi" pe 23 decembrie, in care cerea explicatii in legatura cu modul in care sint cheltuite fondurile institutiei si informatii despre evenimentele desfasurate in noul an.

"Din punctul meu de vedere, intrebarile lui Mititelu sint legitime si pertinente, insa nu inteleg de ce noi, cei din club, care nu sintem implicati in acest conflict, trebuie sa avem de suferit de pe urma acestuia. Noi am dori o explicatie oficiala din partea domnului Danilov", a precizat Stefan Abageru, membru in Consiliul Director al Clubului Fotografilor.

Raspuns indirect

Nichita Danilov a refuzat sa ofere reporterilor "Ziarului de Iasi" vreo explicatie in legatura cu dispozitia data. Nemultumirea acestuia pare
sa fie legata insa de faptul ca informatii din bucataria interna a institutiei au ajuns pe blogul personal al lui Dan Mititelu, lansat de acesta cu scopul de a promova activitatea Clubului Fotografilor. "Nu vreau sa va dau o declaratie publica in legatura cu aceasta problema. Doar umatorul lucru il puteti preciza in articolul pe care il veti scrie: cum ar fi ca un angajat de la dumneavoastra sa publice pe blogul Ā«Ziarului de IasiĀ» atacuri la adresa ziarului si a redactorului-sef?", a intrebat Danilov retoric.

Mititelu atrage insa atentia  ca nu este vorba de nici un atac la adresa insitutiei si a conducerii ei. "Nu doresc sa se desfiinteze nici actuala conducere a Casei de Cultura, nici asezamintul cultural in sine. Nu sint instrumentul nimanui care ar dori sa ocupe functia de director, iar eu nu am, din fericire, studiile si competentele necesare unei astfel de indatoriri. Nu am nici un alt scop ascuns, nici nationalist, nici politic, nici securist, nici masonic, nici ocult. Si nu intentionez deocamdata sa transmit in public alte probleme
interne ale institutiei noastre", a precizat Dan Mititelu.

Ce spun membrii

In memoriul inaintat conducerii Casei de Cultura, Mititelu a reprosat si lipsa de sustinere a activitatii Clubului Fotografilor. "Numeroase cheltuieli ale Clubului Fotografilor sint suportate de catre membrii direct implicati in activitatile respective", a mentionat Mititelu.

Conducerea Clubului Fotografilor e de parere ca decizia luata de catre directorul Casei de Cultura "M. Ursachi" este abuziva. "Clubul Fotografilor nu a prejudiciat in nici un fel imaginea Casei Municipale de Cultura, dimpotriva. Daca veti da o cautare pe Google cu numele Casei de Cultura, veti vedea ca in jumatate din   acesta apare in contextul evenimentelor organizate de noi. Din punctul nostru de vedere, aceasta decizie de suspendare a a activitatii noastre nu se justifica", a mentionat Stefan Abageru, membru in Consiliul Director al Clubului Fotografilor.

"Nu poti suspenda activitatea
a 130 de oameni, doar pentru ca vrei sa dai o lectie unuia. E deplasat", a completat o membra a Clubului Fotografilor, care a dorit sa ramina anonima.

Mihai Pricop, seful Biroului Programe
de Finantare a Societatii Civile din cadrul Primariei, atrage atentia asupra faptului ca activitatea Clubului Fotografilor va fi suspendata pentru o perioada scurta de timp
. "E o chestiune interna. Decizia este luata insa pe un termen limitat, o perioada scurta, pina se vor lamuri chestiunile legate de conduita referentului de specialitate Dan Mititelu", a precizat Pricop.

sursa:http://ziaruldeiasi.ro/local/conflict-in-lumea-culturala-din-iasi~ni6umm