Author Topic: Si-a platit taxa auto cu monezi  (Read 1381 times)

Offline Alexx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 707
  • Popularitate: 0
    • View Profile
Si-a platit taxa auto cu monezi
« on: April 25, 2009, 12:44:14 AM »
Patru saci cu peste 100 de kilograme de bani. Asta au primit cei de la Direcţia Finanţelor Publice din Cluj de la un cetăţean care s-a dus să îşi achite taxa auto. Supărat că trebuie să plătească o taxă de 5.000 de lei pentru o maşină care a costat 7.000 de lei clujeanul a strâns timp de o lună monede de 1, 5,10 şi 50 de bani după care a mers să îşi achite datoria.

Clujeanul şi-a cumpărat maşina în august 2008 şi a plătit pentru ea 7000 lei, iar taxa de poluare auto se ridica la 5000. Bărbatul a decis atunci să-şi plătească datoria, dar numai în monede.

Cornel Feneşan a hotărât că astfel va protesta faţă de valoarea prea mare a taxei auto. În urmă cu o lună şi-a anunţat toţi prietenii şi cunoscuţii şi a trecut la colectarea monedelor.

Omul s-a gândit chiar să facă un gest frumos pentru funcţionari şi a pus monedele în saci difeiţi, după valoare.

Când a avut suma completă bărbatul a luat sacii de rafie cu cei 5000 de lei şi a mers către Direcţia Finanţelor Publice pentru a-şi plăti datoria. De acolo, clujeanul a ajuns la Trezorerie, pentru că doar acolo era maşina de numărat monede. Aşa că…funcţionarii au luat sacii în primire şi s-au apucat de numărat.

După mai bine de 2 ore, clujeanul s-a dus acasă mulţumit că va putea circula de acum încolo cu noul autoturism.
sursa: http://www.antena3.ro/stiri/bizar/un-clujean-si-a-platit-taxa-auto-de-5000-lei-in-monede-de-1-10-si-50-de-bani_70052.html

Pe vremea cand nu gaseam marunt ma apucasem sa strang un saculet mic de monezi ... care mi-a fost de ajutor cand am avut nevoie ... dar eram departe de a avea saci.