Author Topic: Schimbari importante in circulatia din oras  (Read 1355 times)

Offline Utilizator Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 480
  • Popularitate: 0
    • View Profile
Schimbari importante in circulatia din oras
« on: July 12, 2009, 06:01:34 PM »
,,Autor: Felix GUZGA

Saptamina viitoare, in Podu Ros se introduc semafoare. Pe trotuarul din zona blocului Carmen si pina la Muzeul de Stiinte Naturale ar putea fi montate popice. Iesenii din Sararie s-au saturat de spinarile de magar. Localnicii au solicitat eliminarea limitatoarelor de viteza, din cauza vibratiilor.

In perioada urmatoare vor intra in vigoare mai multe masuri pe linie de circulatie rutiera. Noi semafoare, treceri de pietoni, dar si actiuni impotriva masinilor parcate ilegal sint citeva dintre deciziile luate vineri la comisia de circulatie.

Iesenii care merg in zona Sirajului trebuie sa fie foarte atenti unde isi parcheaza masina. Municipalitatea a anuntat mai multe actiuni de control si sanctionare a celor care nu respecta semnele rutiere. "Au fost citeva solicitari pentru a elimina semnele cu oprirea interzisa, dar nu le vom scoate. Acolo apar de multe ori blocaje. Si Politia Rutiera este de acord cu noi. Este foarte bine. Vom organiza impreuna actiuni, si toti cei care parcheaza neregulamentar vor fi sanctionati", a afirmat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.

Saptamina viitoare urmeaza sa fie pusa in functiune si instalatia de semafoare din zona Podu Ros. Acestea vor fi montate la intersectia bulevardului Mangeron cu Splai Bahlui si strada Palat. Deja echipamentele au fost montate, urmind sa fie demarate probele tehnice. "A fost o solicitare prin care s-a dorit amenajarea unei treceri de pietoni la intersectia soselei Bucium cu Fundac Socola. Comisia a aprobat infiintarea acestei treceri de pietoni. Totodata, s-a decis montarea de indicatoare cu oprirea interzisa in zona de acces la Baile Nicolina", a precizat Chirica.

Comisia a respins eliminarea unor "spinari de magar" montate in Bucium sau pe strada Sararie. Solicitarea a fost depusa la Primarie de o parte dintre persoanele care locuiesc in preajma trecerilor de pietoni semnalizate cu astfel de echipamente si au declarat ca masinile provoaca trepidatii care le afecteaza locuintele. "S-a analizat si o propunere de semaforizare a intersectiei dintre bulevardul Poitiers si strada Cetatuia. Oamenii din zona au solicitat acest lucru, dar inca nu s-a luat o decizie", a completat Chirica. In schimb, se vor monta astfel de limitatoare de viteza in campusul Tudor Vladimirescu, in fata caminului T22.

Se va analiza si montarea unor popice pentru delimitarea carosabilului de trotuar pe bulevardul Independentei. Popicele ar urma sa fie montate in zona Muzeului de Stiinte Naturale si pina la blocul Carmen, spre statia de transport in comun. "In ultima perioada au fost montati si 300 de Ā«licuriciĀ» in asfalt pe soseaua Bucium, pina la Motel Bucium. Au fost pusi pe linia de serapare a sensurilor de mers, in special in curbe. Foarte multe accidente au avut loc din cauza ca nu s-a respectat banda de circulatie in curbe", a adaugat Chirica."

Sursa:http://www.ziaruldeiasi.ro/local/schimbari-importante-in-circulatia-din-oras~ni5jo5