Author Topic: Cinci milioane de euro bat la portile Iasului  (Read 1276 times)

Offline Utilizator Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 480
  • Popularitate: 0
    • View Profile
Cinci milioane de euro bat la portile Iasului
« on: July 12, 2009, 06:07:41 PM »
,,Autor: Felix GUZGA

Proiectul de modernizare a bazei Ciric a fost avizat favorabil de ADRNE. Proiectul tehnic trebuie depus in maximum sase luni, pentru ca finantarea europeana sa nu fie pierduta.

Iesenii ar putea avea o baza de agrement moderna la Ciric. Sefii Primariei au anuntat ca proiectul de modernizare a zonei de la Ciric a primit un aviz favorabil. Astfel, investitia ar urma sa fie derulata prin Programul Operational Regional, pe axa 5, "Dezvoltarea si Promovarea Turismului".

"Proiectul Iasului a trecut de o prima faza de analiza. De aici incolo depinde doar de ei. Au la dispozitie intre trei si sase luni pentru a depune proiectul tehnic. Mai trebuie apoi o luna pentru evaluare si apoi pot demara procedurile de licitatie. Din moment ce au primit acest aviz, este clar ca finantarea va veni", a declarat Constantin Apostol, directorul Agentiei

Regionale de Dezvoltare Nord-Est. Proiectul propus de municipalitate presupune investitii in valoare totala de aproximativ 12 milioane euro.
Din aceasta suma insa, doar cinci milioane de euro reprezinta fonduri nerambursabile.

Alte cinci milioane de euro reprezinta cofinantarea locala, iar doua milioane de euro reprezinta TVA. "Investitia va fi terminata in 24 de luni. Proiectul se incadreaza in evaluarea tehnica si financiara. Urmeaza etapa de verificare a proiectului tehnic pe care il avem. Cred ca in luna septembrie putem semna cererea de finantare, dupa care sa pornim licitatiile. Anul viitor vom avea santier la Ciric, dar baza de acolo va fi utilizabila in continuare", a explicat primarul Gheorghe Nichita.

Conform documentatiei elaborate de municipalitate, la Ciric vor fi amenajate trei hectare de alei si strazi, peste doua hectare de parcari, aproape doua hectare de alei pietonale, doua hectare de spatii verzi pentru activitati sportive si patru hectare de spatii verzi pentru agrement. Fondurile europene vor fi folosite pentru amenajarea unui teren de minigolf, unul de paintball, unul de fotbal, de tenis, handbal, baschet.

Totodata, vor fi construite doua piscine cu plaja, un zid de escalada, locuri de joaca pentru copii, zone de picnic, un telescaun. Proiectul include si mobilarea zonei cu banci, cosuri de gunoi, cismele de apa, corpuri de iluminat, gratare pentru copaci, panouri informative. "

Sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/local/cinci-milioane-de-euro-bat-la-portile-iasului~ni5jo1