Author Topic: Se string semnaturi pentru alocarea a 6% din PIB pentru Sanatate  (Read 1351 times)

Offline Utilizator Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 480
  • Popularitate: 0
    • View Profile
,,Autor: Nicoleta BUNDUC

Medicii de familie ieseni isi doresc o finantare mai mare pentru sistemul sanitar. Astfel, ei string semnaturi pentru finantarea sistemului cu o suma de la buget care sa reprezinte 6% din PIB.

Medicii sprijina astfel initiativa nationala de a stringe cinci milioane de semnaturi pina la sfirsitul lunii august. Pacientii pot completa formularele in cabinetele medicilor de familie, iar campania este prezentata in afise.

"Adunam si noi semnaturi in zilele in care sintem mai putin aglomerati, mai ales ca trebuie sa le explici pacientilor pentru ce semneaza. Sint niste formulare pe care le pot completa, insa trebuie sa aiba la ei si actul de identitate, totul se inregistreaza. Nu stiu in ce masura va avea succes aceasta campanie sau daca va impresiona pe cineva, insa noi o sprijinim. Deocamdata, nu au fost centralizate semnaturile, nu stim cite sint", a declarat dr. Tania Bernstein, presedintele Societatii Medicilor de Familie Iasi.

Pentru ca initiativa legislativa sa fie discutata in Parlament, au nevoie de 100.000 de semnaturi, insa medicii spun ca mai multe semnaturi ar dovedi ca oamenii doresc un sistem sanitar mai bun. "

Sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/local/se-string-semnaturi-pentru-alocarea-a-6-din-pib-pentru-sanatate~ni5jo3