Author Topic: Alte propuneri de modificare a circulatiei in oras  (Read 1315 times)

Offline Utilizator Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 480
  • Popularitate: 0
    • View Profile
Alte propuneri de modificare a circulatiei in oras
« on: August 13, 2009, 01:11:20 AM »
Autor: Felix GUZGA

Intersectia Moara de Foc - Canta urmeaza sa fie semaforizata. Strada Pacurari va fi largita linga BCU.

Municipalitatea pregateste noi reguli de circulatie. La viitoarea sedinta a comisiei de circulatie vor fi analizate propunerile de a restrictiona circulatia auto pe citeva strazi; astfel, pe stradela Canta si pe o portiune din strada Anastasie Fatu.

Sefii Primariei pregatesc si noi semaforizari sau extinderi de strazi. "Vom discuta cu membrii comisiei de circulatie, sa vedem daca s-au intors din concediu. Vom convoca apoi o sedinta pentru ca vrem sa analizam mai multe situatii. Una dintre ele este intersectia de la Moara de Foc. Aceasta intersectie este semaforizata pe partea cu soseaua Pacurari. Acum vrem sa semaforizam pe partea cu Canta", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.

Intersectia strazii Canta cu soseaua Moara de Foc si strada Muntenimii urmeaza sa fie modificata si din punct de vedere al carosabilului. Vor fi executate lucrari de extindere atit pe soseaua Moara de Foc, cit si pe Canta. "Pe soseaua Moara de Foc, acum nu mai incap doua masini mari pe sens. A fost construit acel refugiu pentru calatori. Vom extinde pe sensul de mers spre iesirea din oras. Si pe Canta vom extinde pentru a putea efectua mai usor virajul la dreapta. Intersectia va fi semaforizata dupa finalizarea acestor lucrari. Vom folosi sapte corpuri de semafor pentru masini si patru pentru pietoni", a explicat Chirica.

Sefii Primariei au scos de la naftalina si proiectul de extindere a strazii Pacurari, din zona Bibliotecii "Mihai Eminescu". Acolo ar urma sa mai apara o banda pe sensul de mers spre rondul de la Fundatie. Inca din primavara au fost mutati stilpii de iluminat tocmai pentru a permite extinderea carosabilului pe trotuar.

Portiunea vizata de extindere este situata intre strada Anastasie Fatu si rondul de la Fundatie. "Vom analiza in comisia de circulatie si ca strada Fatu sa devina sens unic spre strada Pacurari. De pe Pacurari nu se va mai putea vira pe aceasta strada. Pentru a ajunge pe strada Garii se va putea merge pe la Ripa Galbena. Sint probleme la virajul la stinga de pe Pacurari pe Fatu. Vom pune sens unic si pe stradela Canta, care face legatura intre strada Canta si soseaua Pacurari. Sensul unic va fi spre Pacurari", a precizat Chirica.

La inceputul saptaminii, reprezentantii Primariei au anuntat si modificarea timpilor de la semafoarele montate la intersectia de la Fundatie. In citeva zile vor fi montate noile echipamente si se va trece la stabilirea noilor timpi. Se cauta solutii pentru a fluidiza traficul dinspre Pacurari. La orele de virf, chiar si in aceasta luna de vacanta se circula extrem de greu dinspre Pacurari spre Fundatie.

Sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/local/alte-propuneri-de-modificare-a-circulatiei-in-oras~ni5mdk