Author Topic: Cum să mori în 10 minute!!!  (Read 1500 times)

Offline singuratec

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
  • Popularitate: 0
    • View Profile
Cum să mori în 10 minute!!!
« on: August 23, 2009, 05:48:26 PM »
Dimineaţa, 23.08.2009, ora 06:30. Prietena mea se trezeşte cu dureri abdominale insuportabile. Sun la salvare, le dau detaliile cerute, simtome adresa etc. Ies în stradă să astept abulanţa. Trec 10 minute. nimic. Trec 15 minute, nimic, trec 20 de minute, nimic; ma hotărăsc sa sun din nou. Sun. ,,Ambulaţa Iaşi, bună ziua!"
,,Am sunat mai devreme la dumneavoastră, prietena mea se simte rău, are dureri abdominale insuportabile." ,,Cum se numeşte pacienta?" ,,..." ,,O clipă vă rog să verific" trec cateva clipe ,,Da, am găsit-o, o ambulanţă va pleca acum către dumneavoastră" in fine, după alte 10 minute ajunge şi ambulanţa. ... Ajungem la Urgenţe în Copou. ,,Cred că glumiţi, e 8 fără 10, noi intrăm la fix, Sf Spiridon sunt de gardă şi nu vă primeşte domnul doctor" Toate aceste cuvinte au fost spuse de către o asistentă, pe un ton fară pic de politeţe, ca şi cum ar fi fost o insultă pentru ea faptul că am îndrăznit să o deranjăm din discuţia ei amicală cu colega de muncă sau din vizionarea filmului de la tv, nu pot să mă pronunt exact. Cred că ambele. Prietena mea abia stătea pe picioare de durere şi nu putea merge decât susţinută de o persoană. Nici măcar nu a fost băgată în seamă sau întrebată ce are. Deşi asistentul de pe salvare, un domn foarte competent şi operaţional, profesionist într-un cuvânt, a făcut tot posibilul, am fost nevoiţi să urcăm pacienta înapoi în salvare şi să facem cale întoarsă spre spitalul Sf. Spiridon, pentru 10 minute amărâte, în care, stimabilii domni doctori NU SUPORTĂ SĂ FIE DERANJAŢI.  Acum vă intreb pe dumneavoastră stimaţi cititori, dacă era ceva mai grav şi un pacient ar fi avut de suferit complicaţii pentru faptul că nu s-a intervenit la timp, ce s-ar fi întâmplat atunci? RUŞINE, RUŞINE, RUŞINE! De trei ori ruşine domnule doctor care nu ai vrut să fii deranjat. Statul te plăteşte să ajuţi oamenii aflaţi în suferinţă nu să-ţi faci siesta de dimineaţă la muncă. Cei de la Sf. Spiridon au putut prelua cazul imediat, chiar dacă mai aveau 5 minute şi ieşeau din gardă dupa o noapte plină de evenimente. Şi au putut de asemenea să dea şi diagnosticul imediat. Litiază şi colică renală.
În concluzie, poţi să mori în curtea spitalului de urgenţe Copou pentru 10 minute, în care d-nul doctor X nu binevoieşte să preia pacientul pentru simplu fapt ca mai sunt 10 minute până ce intră spitalul în gardă. :-??